lørdag, juni 21, 2008

Store bagedag

Jeg har været alene hjemme idag - så jeg har bagt, bagt og atter bagt!

VaniljeCupCakes - plain, med rabarber, med daim og nogle med blåbær.
Fedtfattinge diabetes Chokolade CupCakes - nogle plain og nogle med hakket chokolade.
Ialt 55 CupCakes.
Jeg har kun "pyntet" 12 - resten kommer i fryseren. Men I skal da ikke snydes for billeder...

Plain VaniljeCupCake med fløde og jordbær

Plain ChokoladeCupCake med fløde og jordbær

Opskrifterne vil jeg da også lige dele med Jer -

VaniljeCupCakes

225g usaltet smør
225g sukker
4 æg
225g mel
2½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljeekstrakt

Alle ingredienser piskes sammen - til en glat ensartet masse - med enten el-pisker eller rørermaskine.
Dejen fordeles i 18 papirsforme og bage ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Fedfattige diabetes ChokoladeCupCakes

2 æg
1¼ dl smagsneutral olie
1¾ dl vand eller skummetmælk
1 tsk vaniljeekstrakt
300g mel
160 perfect fit
1 spsk bagepulver
2 spsk kakaopulver

Æg, olie, vand og vanilje piskes sammen. Tilsæt mel, perfect fit, bagepulver og kakao - pisk til det kun lige er blandet. Der må ikke piskes for meget. Fordel dejen i 12 papirsforme og bag ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Til dagens topping har jeg brugt

3½ dl piskefløde
4 spsk sigtet flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt

300g små jordbær

Vask og halver jordbærrene.
Pisk fløde, flormelis og vanilje til det danner små toppe. Fordel skummet på kagerne og arranger jordbærrene med snitsiden opad.

Dette er basisopskrifter på CupCakes og kan tilsætte et utal af smagsgivere. Chokolade, frugt, nødder, essenser - mulighederne er uendelige.

Men lige meget hvad så er der ikke noget bedere end en nybagt, stadig lun, vanijlecupcake med "sprød" skorpe. MUMS!

Ingen kommentarer: