onsdag, juni 03, 2009

Det er alt for længe siden jeg har updatet

Men i den forgangende periode er det blevet til 3 nye kager - en 20 års fødselsdag, en 2 års fødselsdag og en "bare fordi, velkommen hjem fra ferie"-kage

Den første til Jonas 20 års fødselsdag - kagen er en rigtig chokoladebombe...chokoladebunde med chokolademousse.

Det kan vist ikke komme som nogen hemmelighed at Jonas kan lide fodbold og Brøndby er farvorit holdet....så jeg lader billederne tale for sig selv.Min næste kage til Olivias 2 års fødselsdag.

Kagen er en "genudsendelse" fra Olivias 1 års fødelsdagskage (mariehønen) - chokoloadebunde med rababer og mørk chokolade til fyld.

Hvad designet angår - er snegle vist et hit hos Olivia, jf. Olivias mor - derfor måtte det jo blive en sådan....
Min første tanke gik godt nok på, jeg synes det nemt kunne blive en smule uappetitligt. Men slutresultatet er da megt sødt.
Selve sneglen er lavet/formet i rababertrøffel. Måske nogle skulle være interesseret i en opskrift, så her er den:

Trøffelkage/romkugler

Kagebunde eller evt. kagerester
Smørcreme
Smag, essenser (rom, mandel, vanilje - alt kan bruges -Til Olivias kage brugte jeg rababerkompot som smagsgiver og knap så meget smørcreme)

Kagen findeles i en foodprocessor, smørcreme tilsættes mens foodprocessoren kører intil dejen samler sig og "kører med rundt". Herefter tilsættes den ønskede smag. Trøffelkagen er nu klar til at blive trillet til kugler, rulles til "træstammer...eller som i dette tilfælde formes til snegle...


Min sidste kage i denne omgang - er lavet af "resterne" fra Olivias fødseldagskage. Så bunde og fyld er det sammen. Udformningen er ganske simpel. Men jeg har lige shoppet lidt i England, blandt mange ting har jeg købt en bog med "sukkerblomster for begyndere" - og en rose blev min første udfordring. Blomsten som endte på kagen er 2. forsøg. 1. forsøg - holder jeg for mig selv.....Al begyndelse er svær

6 kommentarer:

Miiuska sagde ...

Wonderful sites you have!You have made many lovely cakes!

Nina sagde ...

Wow - jeg er lige "faldet" over din blog, og jeg er da helt imponeret. Det giver mig helt lyst til selv at prøve!!!

1 OF A KIND sagde ...

waw, super cool kager du laver:-)

Frk. Helle sagde ...

Super flotte kager!! :)

Hvor mange er Brøndbykagen beregnet til?

Kent sagde ...

Der er vidst ingen tvivl om, hvad Jonas interesserer sig for :)

Hilen

Kent
weekendophold i København
http://weekendopholdikøbenhavn.dk/

Claus sagde ...

Det er nogle virkelig flotte kager du har fået lavet. De kan bruges til enhver festlig lejlighed, bryllup, polterabends, børnefødselsdage og andre fester. Hvor genneført!!

Mvh Claus
Polterabend Event